3 de juny del 2010

CARTA OBERTA A EBERHARD GROSSKE

No sabem a qui ets pot referir, en la teva carta dirigida a un membre d’Esquerra XXI , perquè no ho vols identificar, (la qual cosa ens sembla un tant arbitrària perquè la potencial persona en qüestió no pot matisar, negar o ratificar totes les afirmacions que tu li atribueixes) per tant entendrem que és un  “jo col·lectiu” i col·lectivament contestarem.

Esquerra XXI no necessita presumir d’endevinar o pronosticar el futur, ni debatre en públic qui tenia raó fa 2 o 3 anys quan a debats interns d‘EU es discutien hipòtesis polítiques, escenaris politics de futur...

Volem que ens coneguin per la nostra capacitat de modificar la realitat mitjançant accions polítiques.
Efectivament creiem que feim un autèntic procés constituent. Recordaràs molt bé, que fa dos anys vàrem posar en marxa, tots els que érem Esquerra Unida, un procés dirigit a configurar  un nou partit polític. Per a nosaltres era el moment de poder realitzar un ample debat de com havia d’esser en la nostra realitat territorial l’esquerra transformadora i alternativa.  Estàvem disposat a posar tots els elements de discussió damunt  la taula. Unes altres companyes i companys com tu NO, no compartiu aquest plantejament. Havia per vosaltres elements intocables, el lligam hegemònic amb el PC, la federalitat inamovible amb Izquierda Unida, noves formes de participació versus patriotismes de partit, els tipus de relacions que s’han de mantenir amb els aliats polítics..

Aquestes diferències  que eren reals però que no es podien debatre perquè tot d’una que es plantejaven venien les desqualificacions i les mentides: “aquets s’han venuts als verds”, després “s’han venut als psm”  o “volen muntar un partit nacionalista” o “es volen carregar les senyes d’identitat de l’esquerra autèntica”...  i qualsevol argument polític era ridiculitzat o menyspreat perquè “el que hi havia realment era un entreguisme als altres”. De fet, de les teves dues cartes es continua desprenent aquesta eterna sospita. 

Aquesta impossibilitat de contrastar les idees va paralitzar el debat teòric i polític en el si de l’organització d’EU, que Esquerra XXI va poder recuperar quan es va constituir en corrent i va mantenir reunions com a tal.

 Vàrem arribar a la conclusió que aquestes diferències eren insalvables,  per això vàrem decidir no continuar amb vosaltres. Perquè estam convençuts que el model d’EU ja està superat i necessitam una nova organització política per poder incidir de forma eficient a la realitat. Vosaltres, com dius a una de les cartes, voleu refundar EU.  Nosaltres volem fer un nou partit polític no lligat a cap altre partit estatal, sobiranista, de lliure adhesió federal, ens definim com a republicans , socialistes , ecologistes. Volem, juntament amb altres forces polítiques, consolidar un espai electoral que es constitueixi com a tercera força política en el nostre país, no sols que sigui una coalició electoral puntual o periòdica.

Hi ha altres coses que dius a les cartes que no compartit amb tu:
  • No us heu quedat un 9O% d’EU. El 40% de la direcció ha decidit no continuar amb vosaltres.  No pots fer creure a ningú que el 40% de la direcció representés sols un 10% d’EU.
  • Recordar-te que la debilitat del PSM venia precisament per haver romput  el que avui es coneix com Entesa , precisament per defensar el Bloc, i no com tu planteges que varen fer el Bloc per la seva debilitat. I varen fer el Bloc perquè nosaltres, EU, vàrem constituir Alternativa amb els Verds, i que desprès per sectarismes de partit, d’uns i dels altres, no es va poder consolidar.
  • No serem una caseta annexa  o una habitació interior del PSM. Aquesta deu ser la teva por, però no la nostra. 
Qui té raó el temps ho dirà. A mig termini es veurà quin és el model d’organització polític que haurà tengut més capacitat d’incidència sobre la realitat de les Illes.
Amb altres valoracions i desitjos coincidim amb tu:
  • Estam d’acord amb tu, que la decisió del PSM de fer Unitat, aquesta coalició electoral amb UM, va fer moltíssim de mal al projecte de Bloc i al nostre entendre va ser una equivocació del PSM.
  • Res del que ens diferencia pot posar en desmèrit l’estimació personal i el reconeixement que membres d’Esquerra XXI (uns amb més entusiasme que altres) podem reconèixer-te.
  • També continuarem proposant-vos coalicions electorals per desterrar aquesta dreta corrupta i especuladora. Per fer governs progressistes que vetllin més per a l’interès general que per als interessos d’uns pocs i les butxaques d’alguns.
Un cordial salutació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada