21 de novembre del 2009

Manifest d'EsquerraXXI

Els sotasignats, afiliats i afiliades d’Esquerra Unida de les Illes Balears, ens constituïm en corrent d’opinió organitzat al si d’EUIB com es recull a l’article 13 dels estatuts actualment en vigor. Aquest corrent d’opinió serà designat amb el nom d’Esquerra XXI i tendrà un abast interinsular i caràcter general. Es constitueix sobre tres principis fonamentals:

1.- Donar un fort impuls i participar activament en el procés constituent de l’esquerra alternativa i verda. Procés aprovat per amplíssima majoria a VII l’Assemblea d’EUIB i que s’ha de fer amb generositat i amb rigor, procurant l’encaix de totes les persones que s’hi adhereixin i fent-les partíceps de la presa de decisions que pugui prendre EUIB durant el procés i que afectaran al futur de la nova formació política que en resulti.

Un procés que ha de fugir de les errades del passat i que ha d’explorar noves formes de participació política més adequades als nous temps i que superi les velles estructures dels partits tradicionals.

2.- Apostar de forma decidida per la unitat d’esquerres que ha de tenir voluntat de mantenir-se més enllà de les cites electorals i tendint a la seva consolidació amb la configuració d’un espai polític i social plural en el que han de confluir l’esquerra alternativa, l’ecologisme polític i el nacionalisme d’esquerres.

Així volem treballar per consolidar i reeditar experiències unitàries com el BLOC per Mallorca, Eivissa pel Canvi i Gent per Formentera com a fórmules electorals òptimes per aconseguir a les eleccions els objectius polítics de l’esquerra que representam, superar l’hegemonia de la dreta a la nostra societat i obrir el camí a un canvi amb profunditat a la nostra comunitat autònoma.

Així mateix apostam per estendre aquestes fórmules d’unitat d’esquerres a Menorca i a tots aquells municipis en els quals es donin les condicions per fer-ho.

3.- Facilitar acords de govern que barrin el pas a la dreta, assegurant el màxim pes possible de l’esquerra alternativa i verda i vetllar perquè es compleixin els acords programàtics assolits en els pactes de governabilitat.