16 de març del 2010

Pel Socialisme i la democràcia: solidaritat amb el poble cubà

1. Volem posar de manifest la solidaritat de la nostra organització amb el poble Cubà i condemnar l'onada de repressió que està tenint lloc a Cuba contra l'oposició política, mitjançant detencions, judicis sumaris i altres accions no democràtiques, que condemnem en tots els casos i països. Sempre hem estat en contra de la utilització d'instruments repressius contra el poble, sigui on sigui.

2. Demanar, per raons humanitàries i socials, la suspensió del bloqueig econòmic al que està sotmesa Cuba, ja que castiga directament al poble cubà, i no permet la seva normalització democràtica. Des de la solidaritat, el poble cubà està suportant un llarguíssim bloqueig econòmic que no permet fer-se una idea de com hauria evolucionat el procés revolucionari cubà sense aquell.

3. Instar al Govern de l'Estat per tal que, a diferència del que va fer en el seu moment amb el conflicte internacional de l'Iraq, promogui, a l'àmbit de les seves competències, accions bilaterals dins de la Unió Europea i a les Nacions Unides per que a Cuba es respectin els drets humans i les llibertats civils que regeixen a tots els països democràtics, per tal que ajudi o faciliti les transformacions que permetin el poble cubà de gaudir d'un règim homologable amb els que existeixen a la Unió Europea i als països democràtics de l'Amèrica Llatina. Tambè s'ha d'impulsar accions efectives per acabar amb el bloqueig actual.

4. Per últim, no volem oblidar altres episodis tràgics d'Amèrica Llatina i altres zones del món, i les dictadures de la majoria dels països amb governs religiosos, situacions denunciades per Nacions Unides o Amnistia Internacional. Contra la hipocresia en aquestes qüestions no podem denunciar del que està passant a Cuba passant per alt altres situacions de la mateixa o superior intensitat opressora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada